Wedstrijdverslag VVZ 3 – VV Born 4

29 oktober 2017, een druilerige ochtend gevolgd op een nacht met een matige herfststorm. Gelukkig brak vlak voor de wedstrijd langzaam het zonnetje weer door en kwam het verlossende woord van ons wedstrijdsecretariaat dat de wedstrijd gewoon door zou gaan. Tevens kregen onze mannen door de overgang naar de wintertijd van zaterdag op zondag een extra uurtje slaap (of bier ?) en kon er dus optimaal worden begonnen aan de wedstrijd tegen Born.

Over de eerste helft kunnen we helaas kort zijn, het was slordig! Gelukkig voor ons gold dit voor het spel aan beide kanten. Hoewel Zwentibold 3 de bovenliggende partij was waren de kansen spaarzaam. Daarbij stond het vizier helaas ook niet helemaal op scherp dus de kansen die er waren werden niet verzilverd. Oplettende supporters langs de kant kwamen dan ook meerdere malen met de vraag waar onze topscoorder was, het leek immers een ideale wedstrijd voor hem. Hij ontbrak echter door een lichte blessure maar was wel van waarde door een foutloze wedstrijd af te leveren als grensrechter.

Richting het einde van de eerste helft was het uiteindelijk Robin die de ban wist te breken. De keeper van Born verwerkte een schot op doel volledig verkeerd en liet de bal los. Het was vervolgens Robin die het beste van alles en iedereen stond op te letten en de losgelaten bal wist in te tikken. Volledig terecht merkte hij dan ook op: “Vorige week maakte ik de minst belangrijke gaol, maar vandaag toch echt de belangrijkste! Dat voelt toch lekker om zo mijn waarde voor het team te laten zien.”

Zonder verder noemenswaardige gebeurtenissen werd de rust gehaald en was iedereen het erover eens dat het MAAR 1-0 was. Met iets geconcentreerder spel moest het toch zeker mogelijk zijn om tegen dit Born 4 een grotere eindstand op het bord te zetten, ook zonder onze lijstaanvoerders op die topscorerslijst. Een voornemen dat, zo bleek in de tweede helft, met name door één speler stevig in zijn oren werd geknoopt.

Het was Jordy die aan het begin van de tweede helft liet zien op scherp te zijn gezet door de woorden in de rust en de supporters die smeekten onze topscoorder toch te laten spelen. Binnen het eerste kwartier van de tweede helft zorgde hij ervoor dat de wedstrijd volledig beslist was. Een loepzuivere hattrick bracht de stand van 1-0 naar 4-0, een prestatie die de handjes van onze supporters op elkaar kreeg en de vraag naar een spitsenwissel deed verstommen. Tevens lijkt dit hem, terecht, de vernoeming tot man of the match op te leveren en is hij de eerste in dienst van VV Zwentibold die een zuivere hattrick weet te produceren bij de senioren. Wederom een mooie statistiek die binnengehaald wordt door een speler van ons derde elftal!

Het verzet van Born 4 was na dit kwartier dan ook volledig gebroken en ook onze mannen gingen het wat rustiger aan doen, de wedstrijd was immers gespeeld. Er werd voor gezorgd dat Born niet meer gevaarlijk kon worden in de buurt van Stefan en met rustig en verzorgd spel werd de wedstrijd over de meet gebracht. Hierbij werden af en toe nog wel wat kansen gecreëerd maar leek de concentratie bij de afwerking langzaam iets weg te zakken. Toch was het Niek Muris die voor een mooi slotakkoord zorgde door beheerst de bal in het hoekje te tikken en zo de eindstand van 5-0 op het scorebord te brengen.

Een 5-0 die na afloop eigenlijk nog hoger had kunnen/moeten uitvallen maar desalniettemin een mooi resultaat. “En dat bij afwezigheid van vele potentiële basisspelers zoals Lars, Yves, Niek en Niels. Dat geeft toch te denken over de kwaliteiten binnen deze brede selectie” aldus een tevreden Ben na afloop van de wedstrijd.

Om dan toch een klein puntje van kritiek te mogen uiten viel het op dat na de wedstrijd maar een handjevol spelers gehoor gaf aan de oproep om na afloop van de wedstrijd de veldschade zo goed als mogelijk te herstellen. Laten we dit bij volgende wedstrijden aub gezamenlijk als groep doen, zo helpen we niet alleen onszelf maar ook de club in de hoop zo veel mogelijk wedstrijden thuis te kunnen spelen voordat we overgaan naar ons nieuwe complex.

Ons wedstrijdsecretariaat was ook deze ochtend al vroeg uit de veren om ervoor te zorgen dat het veld bespeelbaar was, het minste wat we kunnen doen is dan ook als groep gehoor geven aan eventuele oproepen van hun kant!

2018-12-20T10:05:33+00:001 november 2017 - 10:34|