Wedstrijdverslag VVZ 3 – HBC’09 3

18 Februari 2018, de zondag na de carnaval en de eerste wedstrijd die we mogen spelen op het nieuwe complex. De dag begon koud en de kunstgrasmat lag er bevroren bij. Echter deed het heerlijk schijnend zonnetje zijn werk en was de vorst al snel verdreven. Wederom een prachtige dag om een potje te ballen en onze mannen hadden er zin in.

Al snel was dit ook in de wedstrijd te zien. De bal ging goed van voet naar voet, duels werden gewonnen en meteen werd duidelijk dat VVZ 3 de bovenliggende partij was. Kansjes werden langzaam afgedwongen en een goal hing in de lucht. Uiteindelijk was het een splijtende pass van Niek Muris die vanuit het hart van het middenveld Niek Salden diep stuurde. Een sterke loopactie volgde en werd bekroond met een subtiele en knappe afwerking. Na een klein kwartiertje spelen was het 1-0 en dit was volledig terecht.

Onze gasten konden hier maar weinig tegen inbrengen, wat ze ook probeerden ze kwamen er maar moeilijk doorheen. Toch kregen ze enkele grote kansen, echter werden deze niet zozeer gecreëerd door HBC zelf maar meer door fouten in onze verdediging. Tot opluchting van iedereen in en om het veld wist HBC hier niet van te profiteren, echter is dit wel een groot punt van aandacht voor volgende week!!

Uiteindelijk was het wederom Niek die de score wist uit te breiden naar 2-0. Een moeilijke voorzet wist hij met moeite te voorzien van de goede richting, daarbij wist hij met een (onbedoeld?) boogje de keeper van de tegenpartij te passeren. HBC was duidelijk van slag want nog geen twee minuten later deed Jordy er nog een schepje bovenop door er knap 3-0 van te maken.

Een sterk spelend VVZ 3 leek de wedstrijd al voor rust te willen beslissen, hetgeen uiteindelijk toch niet helemaal wilde lukken. Er werd wederom wat geknoeid in de verdediging en dit werd gelukkig opgelost waardoor het gevaar vanuit HBC met een sisser en een achterbal afliep. Wat volgde was helaas een uittrap die voldeed aan alles wat niet moet gebeuren; geen lengte, geen hoogte, door het midden en precies in de voeten van een aanvallende speler van de tegenstander. De speler van HBC ging vervolgens resoluut richting het doel van Stefan maar werd door onze verdediging, onrechtmatig, gestuit. Een vrije trap op randje 16 volgde en deze werd, zo moeten ook wij toegeven, prachtig in de kruising van ons doel getrapt. Stefan was volledig kansloos, echter deed het bij iedereen wel pijn dat het een vrije trap was die volgde op de zoveelste fout achterin.

In de rust werd hier daarom wat extra tijd ingestoken en zette de mannen elkaar zo weer op scherp. 3-1 vóór en we zijn gewoon beter, laten we dat vooral vasthouden en uitbouwen. Al snel in de tweede helft werd hier ook door iedereen gehoor aan gegeven en liep het combinatiespel weer vloeiend. Kansen volgden wederom en alleen het doel van HBC werd onder vuur genomen. Na zo’n 5 minuten wist onze Birthday Boy de score dan ook verder uit te breiden naar 4-1. Een afgeslagen bal viel voor de voeten van Vincent en die twijfelde geen moment. Hij haalde vernietigend uit en leverde een poeier af die vol in de kruising van het doel van HBC viel. Baas op het middenveld samen met het doelpunt van de dag leverde hem dan ook terecht de uitverkiezing tot man of the match op. Naderhand liet hij dan ook trots weten: “Dit is een van de mooiste dagen uit mijn leven. Ik speelde voor mijn gevoel inderdaad al goed en wist mijzelf te trakteren met een mooie treffer. Een hele eer dat mijn team er ook zo over denkt!”.

Na de 4-1 bloedde de wedstrijd een beetje dood. HBC wist dat er niks meer te halen viel en bij onze mannen was het ook duidelijk dat de buit binnen was. De eindstand had nog wel wat hoger kunnen uitvallen als er wat zorgvuldiger met de kansen werd omgegaan, maar echt nodig was het niet meer en het vizier leek zich al langzaam te verplaatsen naar de belangrijke wedstrijd van volgende week. Na afloop werd Niek S. nog op de man af gevraagd hoe vaak hij deze week gescoord had. Zijn antwoord kon niet beter: “Ik tel mijn goals niet, vandaag was een absolute teamprestatie”. Vervolgens wist hij wel toe te voegen dat het er vandaag twee stuks waren. Toch geeft deze opmerking de positiviteit en gretigheid binnen de groep aan. Twee eigenschappen die we volgende week absoluut nodig gaan hebben. De thuiswedstrijd van IVS 2 is zeer belangrijk en kan het seizoen nieuw leven inblazen of nu al volledig afschrijven als slechts een formaliteit. We zullen moeten winnen en als we zo spelen als vandaag en we laten de fouten achterin achterwege dan maken we een prima kans.

2018-12-20T10:05:32+00:0021 februari 2018 - 13:29|