Wedstrijdverslag VVZ 3 – FC Ria 3

24 September 2017, een dag die extreem mistig begon maar wel in het teken stond van een nieuw begin. De eerste competitiewedstrijden onder de naam VV Zwentibold zullen deze dag afgetrapt worden en aan het derde elftal de eer om dit als allereerste te mogen doen.

De dichte mist hield beide teams voor elkaar verborgen tijdens de warming‐up echter, toen om 10:00 het eerste fluitsignaal klonk, was de mist wat meer opgetrokken en werd het een prima weertje voor een lekkere pot voetbal.

VV Zwentibold 3 schoot dan ook meteen goed uit de startblokken en werd in de openingsfase direct een keer of 3 gevaarlijk voor het doel. De gasten uit Nieuwstadt kwamen er in die fase dan ook niet aan te pas en kregen ook geen tijd om rustig even op adem te komen. Na een klein kwartier spelen resulteerde het veldoverwicht in een terechte 1‐0 voorsprong. Niek Salden liet wederom zijn neus voor de goal zien en maakte, na het allereerste doelpunt voor VV Zwentibold ooit, nu ook het eerste competitiedoelpunt voor VV Zwentibold. Na afloop liet hij weten: “Beide leuke feitjes voor in de geschiedenisboeken alleen heb je zo weinig aan die feiten. Aan het eind van het seizoen wil ik die topscoorderslijst aanvoeren en wellicht nog meer mooie prijzen pakken met dit team, dat staat namelijk nog mooier in de boeken”.

Na die goal besloot FC Ria enkele wijzigingen in het team aan te brengen en dat leek, zij het kort, effect te hebben. De gasten leken iets beter in de wedstrijd te komen echter leverde dit door een sterk spelend middenveld en verdediging geen enkele kansen op.

Een kwartiertje na de eerste goal was het wederom Niek Salden die voor de 2‐0 aantekende en ook hier was dit volledig volgens de krachtsverhoudingen in het veld. Samen met, de inmiddels in het veld gekomen, Lars werd de verdediging van FC Ria volledig open getrokken en volgde steeds meer mogelijkheden.

Tussen al dit aanvallende geweld door wist FC Ria, al dan niet geholpen door VV Zwentibold, toch door te breken richting het doel van Stefan. Onze keeper kwam sterk uit, hield het hoofd koel, zijn doel klein en keerde de bal nog voordat deze de 16 kon bereiken. Een groot protest klonk vanuit de reservebank en grensrechter van FC Ria voor vermeend hands van de keeper, echter in het veld bleef het van alle kanten stil. Meestal is dat al een teken dat er vanaf de zijlijn een verkeerde inschatting van de situatie werd gemaakt en dat was hier dan ook het geval, van hands was geen sprake.

Tijdens het vervolg van de eerste helft bleef VV Zwentibold op zoek gaan naar die 3‐0 in de hoop die 3 punten nog voor de rust veilig te stellen. Vlak voor rust lukte dat ook door een schitterende kopbal van Lars die over de keeper in de kruising belandde. Ook hier weer veel protesten vanuit de kant van FC Ria wegens vermeend buitenspel. Protesten die volledig terecht werden genegeerd, de 3‐0 was gewoon een feit.

Met die 3‐0 stand op het bord konden de mannen dan ook met een gerust hart aan de thee. Reden voor een bespreking was er niet. Er werd goed en geconcentreerd gevoetbald, we zaten goed in de duels en de tegenstander is nauwelijks aan de goal geweest. Een mooie basis om mee aan de tweede helft te beginnen.

Al vrij snel in de tweede helft was het wederom Lars die het netje wist te vinden, 4‐0. Als de wedstrijd al niet gespeeld was, dan was dat nu wel het geval. Dit had ook zijn weerslag op het veldspel, VV Zwentibold probeerde de wedstrijd stil te leggen en uit te voetballen.

Toch verslapte af en toe die concentratie wat zelfs leidde tot een penalty voor FC Ria. Gelukkig hebben wij nog altijd Stefan op doel en ook deze keer liet hij zijn waarde zien, de penalty werd gestopt en het bleef 4‐0.

Helaas wist VV Zwentibold toch niet met die 0 op het bord van het veld te stappen want niet al te lang voor het einde maakte FC Ria nog de eretreffer tot grote woede van Stefan. Een terechte woede die gelukkig ten goede werd gekeerd want iedereen stond daardoor meteen weer op scherp. Later verklaarde Stefan: “Natuurlijk was ik kwaad, ik wil gewoon die 0 houden. Iedereen weet toch ook dat als je die 0 houdt je nooit kan verliezen!!”.

Het verloop van de wedstrijd verliep zonder noemenswaardige incidenten en de eerste competitieoverwinning voor VV Zwentibold 3 was een feit. Een wedstrijd waarbij we onszelf vooral te kort deden aangezien de uitslag hoger had mogen (of moeten) uitvallen. Toch stemt het sterke teamoptreden positief en is na de eerste wedstrijd meteen al een duidelijke strijd om die topscoorderspositie tussen de spitsen gaande met beide twee goals. De voorbodes voor een mooi seizoen dienen zich aan en vol goede moed gaan we volgende week naar EVV.

2018-12-20T10:05:33+00:0026 september 2017 - 11:15|