Wedstrijdverslag VVZ 3 – Centrum Boys 3

22 oktober 2017, zo zonnig als de voorgaande wedstrijden, zo druilerig was het deze ochtend. Was het een voorbode voor weer een tegenvallend resultaat of wordt het toch die zo gewenste ommekeer?

Ook deze week gingen de mannen weer gretig het veld op en werd er zelfs, mede door overmacht, fanatiek gebruik gemaakt van de, met een kwartier verlengde, warming-up. De concentratie bleef behouden, de spieren bleven goed warm en het balletje ging tijdens de verlengde warming-up strak van voet naar voet, VV Zwentibold 3 was klaar voor de wedstrijd.

Dat een gedegen wedstrijdvoorbereiding tot een sterke pot voetbal leidt is helaas niet altijd het geval, maar vandaag werd dit in de beginfase toch bevestigd. Het derde combineerde er vanaf de eerste minuut naar hartenlust op los en schoof langzaam op naar het doel van Centrum Boys. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd leidde dit tot een aantal (100% ?) kansen maar helaas nog niet tot doelpunten. Echter was er gezien het veldspel geen enkele rede om ongerust te worden.

Het sterk spelende hart van het elftal bleef rustig en verdeelde het spel van links naar rechts. “Ik heb er alles aan gedaan om weer fit te worden en aan te kunnen sluiten bij de groep. Bankzitten is niks voor mij laat mij maar ballen, als het moet verbijt ik die pijn gewoon!” Aldus een sterk spelende Vincent.

Na 22 minuten leverde het speloverwicht dan eindelijk het gewenste resultaat. Na een aantal kansen te hebben gemist was het nu wel raak, de dik verdiende 1-0 door Niek Salden. Vrij snel na de 1-0 tekende Niek ook voor de 2-0 en ook hier viel niets op af te dingen. Echter, zo snel als beide doelpunten op het bord stonden, zo snel stond het ook weer 2-2. Het tot dusver niet gevaarlijke Centrum Boys wist in korte tijd te profiteren van een terugval bij VV Zwentibold. Van het ene op het andere moment was de organisatie volledig weg, liep het combinatiespel niet meer en wist onze tegenstander Stefan, binnen 2 minuten, tot twee keer toe te passeren. Uiteraard gaf dit de bezoekers weer goede moed op een resultaat die ze tot dan toe al bijna uit hun hoofd hadden gezet.

Gelukkig was het antwoord van onze mannen ijzersterk en werd de jacht naar die voorsprong meteen weer geopend. Tot opluchting van alles en iedereen die ons derde een warm hart toedraagt was het Niek Muris die voor de rust nog de verdiende voorsprong op het bord bracht. Zijn schot uit de tweede lijn werd door een verdediger nog van richting veranderd waardoor de keeper volledig kansloos was.

Eenmaal aan de thee werd opgelucht adem gehaald dat we die voorsprong weer hadden, al was iedereen het er ook over eens dat de 2-0 voorsprong te eenvoudig weg werd gegeven. Daarom moest de mindset weer terug naar die eerste 20 minuten van de eerste helft. Met goed combinatiespel, wat meer zorgvuldigheid in de afwerking en iedereen 100% geconcentreerd moest het deze week weer goed komen met die drie punten.

Helaas werd het goede voornemen niet zichtbaar op het veld, het was rommelig aan beide kanten met een licht overwicht voor vv Zwentibold. Het eerste kwartier van de tweede helft ging dan ook voorbij zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Toch werd het lichte veldoverwicht van het derde omgezet in een aanval die uiteindelijk een corner opleverde. Het was wederom Niek Muris die met een knappe kop goal de 4-2 op het scorebord zette en daarmee voor 2 hele belangrijke treffers op belangrijke momenten in de wedstrijd tekende. Hetgeen overigens door zijn ploeggenoten (en zichzelf !?) werd erkend door zijn verkiezing tot Man Of The Match!

Helaas was het verzet van onze tegenstander nog niet helemaal gebroken, ze wisten in de eerste helft immers ook terug te komen van 2 doelpunten achterstand. Centrum Boys ging met meer risico spelen en wist daardoor een paar keer gevaarlijk te worden voor ons doel. Na wat penibele minuten was het Niek Salden die wederom gevaarlijk wist door te breken richting het doel van de Centrum Boys. Op pure wilskracht wist hij de keeper vlakbij de goal van de bal af te houden en dwong hij hem tot een overtreding. De scheidsrechter erkende dit en een penalty was het logische gevolg.

Zoals het een echte spits betaamd ging hij, tegen alle voetbalwetten in, zelf achter de bal staan. We kennen allemaal het indrukwekkende rijtje met statistieken die Niek al op zijn naam heeft staan en hij was dan ook vastberaden om hier de eerste officiële hattrick voor de nieuwe club aan bij te laten schrijven. Helaas blijken voetbalwetten toch meer waarheid te bezitten dan we soms denken en werd de penalty gemist.

Dit kwam het zelfvertrouwen van onze tegenstander natuurlijk ten goede waardoor er nog een keer luidkeels werd opgeroepen tot een tweede ommezwaai in de wedstrijd. Gelukkig voor ons wat het Lars die zich niets aantrok van alle strijdkreten om zich heen en nog geen minuut na de gemiste penalty resoluut de 5-2 maakte. Om de overwinning nog wat meer glans te geven was het Robin die na een goed uitgespeelde aanval de eindstand van 6-2 op het bord zette.

Als trotse aanvoerder liet Peter dan ook na de wedstrijd weten: “Ik ben trots op de jongens want het was niet gemakkelijk na die 2 stevige nederlagen. We hebben vandaag gewoon goed gespeeld, terecht gewonnen en zullen met het volle vertrouwen volgende week Born ontvangen”.

2018-12-20T10:05:33+00:0025 oktober 2017 - 16:09|