Wedstrijdverslag Sportclub Susteren 5 – VVZ 3

05 november 2017, wederom een zonnige ochtend voorafgegaan door een natte zaterdag. Twee ingrediënten voor een prima grasmat die voorzien kan worden van een mooie pot voetbal. Tevens een zondag die we zonder Roel moesten doorkomen aangezien hij werd opgeroepen om bij het tweede elftal zijn kunsten te vertonen.

De wedstrijd begon vrij rustig, echter kreeg ons derde vrij snel een tegenvaller te verwerken. Na 5 minuten onderweg te zijn raakte onze aanvoerder al geblesseerd in een verhit duel met de tegenstander. Gelukkig hebben we dit jaar te maken met een brede selectie waardoor er al vrij snel een passende vervanger klaar stond.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het derde steeds gevaarlijker en diende de eerste kansen zich aan. VV Zwentibold speelde steeds verder naar voren en de druk op de defensie van Susteren werd opgevoerd. Tijdens een van de spaarzame uitbraken wist Susteren toch als eerste te scoren, echter werd deze bal met volle overtuiging met de hand in het doel geslagen, een onnodig en zeer merkwaardig moment met, uiteraard, een afgekeurde goal als gevolg.

Dit mocht echter de pret voor onze mannen niet drukken en men ging gewoon door waar men gebleven was, die openingstreffer zoeken. Helaas liepen we daarbij toch nog een keer in het welbekende mes en was het Susteren die via een scherpe counter kon opstomen naar ons doel. Het was Sander die met een indrukwekkende sprint de spits van Susteren wist te achterhalen om zo de counter tot een halt te roepen. De sluwheid van de spits kwam echter boven drijven en door heel even in te houden forceerde hij Sander tot het maken van een overtreding. De scheidsrechter twijfelde geen moment en floot voor een vrij trap en………….toonde zeer resoluut de gele kaart voor deze overtreding.

Nu is het een bekend gegeven dat wanneer een scheidsrechter gedurende de wedstrijd onzichtbaar is dit leidt tot de meest mooie potjes voetbal. Deze morgen dacht onze leidsman daar echter anders over en al vrij snel in de wedstrijd eiste hij op een negatieve manier de hoofdrol op. Niet dat deze overtreding geen kaart verdiende, integendeel, maar was daar niet eerder een (afgekeurde) goal gemaakt met behulp van een zeer bewuste handsbal? Inconsequentie van scheidsrechters, zo’n beetje de grootste frustratie van een voetballer en dat werd hier al vroeg in de wedstrijd getoond.

Tot overmaat van ramp werd de vrije trap ook nog eens optimaal benut en stond er een 1‐0 achterstand op het bord. Daarbij moesten we de eerstvolgende 10 minuten met 1 man minder verder als gevolg van die gele kaart. In een reactie na de wedstrijd liet Enrique zeer tactisch maar furieus weten: “Door zulke gebeurtenissen leren we wederom dat scheidsrechters de regels prima kennen maar het echte spelletje gewoon niet begrijpen!”

Het moge duidelijk zijn dat na dit voorval de scheidsrechter in de ogen van onze spelers weinig goeds meer kon doen. Daar kwam nog eens bij dat naarmate de wedstrijd vorderde hij uitblonk in uiterst discutabele beslissingen met de nodige discussies op en naast het veld tot gevolg. Ondanks alles wisten onze mannen toch de draad van vóór de 1‐0 weer op te pakken en werd er, ook met een man minder, overtuigend op zoek gegaan naar de gelijkmaker. Er volgde meerdere kansen en het was uiteindelijk Ben die een met een mooie voorzet de bal bij Niek S op de stropdas legde waardoor hij kon aantekenen voor de gelijkmaker. Opluchting maakte zich van iedereen meester en de vervelende openingsfase was snel vergeten. Ook al stond het pas 1‐1, niemand leek zich zorgen te maken over een negatieve afloop van de wedstrijd, we waren gewoon een stuk beter. Het was wederom Niek S die dit nog voor rust bevestigde door ook voor de 2‐1 aan te tekenen.

Na een korte evaluatie in de rust was het dan ook duidelijk dat we gewoon rustig diende te blijven, de discussie niet opzoeken en zo snel mogelijk de wedstrijd proberen te beslissen en uit te voetballen.

Een belofte die ook meteen zichtbaar was in de tweede helft want na een minuut of 5 spelen had de tussenstand al 1‐5 kunnen zijn. Echter was vooral Lars ietwat ongelukkig in de afwerking, hetgeen hem zichtbaar frustreerde. Uiteindelijk was het wederom zijn compagnon voorin die voor de bevrijdende 1‐3 aantekende met een fraaie spitsengoal. Een, onzuivere maar belangrijke, hattrick die hem tevens meteen weer mee bovenaan brengt in het topscoorders-lijstje van onze vereniging.

Het wedstrijdbeeld bleef vervolgens ongewijzigd en de kansen stapelden zich op. Vanaf het middenveld was het Niek M die zich op pure techniek en wilskracht een weg door de defensie van Susteren baande en zichzelf vrij zette voor de goal. Waar de meesten na een dergelijke actie voor eigen succes gaan koos hij een andere weg door de bal af te leggen naar Niek S. Tot verbazing van velen bleek Niek S al tevreden te zijn met zijn moyenne van deze ochtend en kaatste hij de bal weer terug. Tot opluchting van alles en iedereen langs de kant haalde Niek M. toen toch de trekker over en werd de 1‐4 simpel binnen getikt. “Als we elkaar ook al de goals gaan gunnen zijn we absoluut op de goede weg. Deze goal was tekenend voor de onderlinge verhoudingen binnen de groep, er ontstaat hier wat moois” aldus een trotse Tom na afloop van de wedstrijd.

Langs de kant werd inmiddels de in de rust al aangekondigde wissel van Lars en Jordy voorbereid. De tot dan toe ietwat ongelukkig spelende Lars had dit in zijn ooghoeken opgemerkt en perste er een persoonlijk slotoffensief uit. Dit bleef ook niet zonder succes waardoor hij uiteindelijk voor de laatste treffer aan de zijde van het derde kon aantekenen. “Wissel mij dan ook maar meteen, meer gaat het vandaag toch niet worden” liet hij met een glimlach richting de bank weten.

Helaas kregen we voor het einde van de wedstrijd nog volledig onnodig een tegentreffer te verwerken. Slap verdedigen zorgde ervoor dat een speler van Susteren bijna volledig ongemoeid een groot stuk door onze defensie kon slalommen en Stefan kon passeren. Twee keer echt gevaar voor ons doel en twee keer een tegengoal, een statistiek die na een derde overwinning op rij toch te denken geeft. We klimmen langzaam een beetje omhoog op de ranglijst echter blinken we bovenaan de lijst uit in het aantal tegentreffers. Hier zal toch aan gewerkt moeten worden, zeker richting het treffen met Roosteren van volgende week!

2018-12-20T10:05:33+00:0011 november 2017 - 11:11|