• Vertrouwenspersonen

  Als club zijn we verplicht om alle leden een -zoals dat heet- veilige sportomgeving te bieden.
  Je moet bij ons met plezier kunnen sporten, zonder allerlei knagende gedachten over de manier waarop we met elkaar omgaan. Als extra voorzorg hebben we binnen VV Zwentibold twee vertrouwenspersonen. Bij hen kun je terecht als je ziet of een sterk vermoeden hebt dat er iets mis is in de manier waarop leden met elkaar of met jou omgaan.

  Wat is ongewenst gedrag?
  Plezier in sport en ontmoeten is belangrijk. Gedrag dat dit plezier in de weg staat, is ongewenst. Ongewenst gedrag kan zijn: pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en vechten, schoppen, slaan enz. Kortom: gedrag dat niet past binnen onze sportieve vereniging en waar jij of een ander onder lijdt

  Het is jammer, maar overal waar groepen mensen bij elkaar komen bestaat de kans dat ongewenst gedrag ontstaat.  Met het aanwijzen van vertrouwenspersonen geeft het bestuur aan dat voor dit ongewenste gedrag geen plaats is binnen onze vereniging.

  Waarom vertrouwenspersonen?
  Bij VV Zwentibold kunnen we op een ontspannen manier sporten en elkaar ontmoeten. Belangrijk daarbij is dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan. Gelukkig is dat ook de meest voorkomende manier in onze club. Toch kan het gebeuren dat bepaald gedrag, dat bijvoorbeeld als een grapje begon, vervelend wordt. Het kan dan zo worden dat jij of iemand anders in je omgeving daar onder te lijden heeft. Dan gaat het gedrag over een grens.

  Wanneer neem je contact op?
  Als je niet weet hoe je een situatie met vervelend gedrag oplost en je vindt het moeilijk om er met je ouders, trainer of coach over te praten, dan kun je het voorval met één van ons bespreken. In de allereerste plaats luisteren we naar je verhaal. Veel mensen denken dat ze zeuren of overdrijven als ze dit soort klachten hebben. Ook voelen sommigen zich een verklikker ofzo. Bij de vertrouwenspersonen kun je altijd terecht en je kunt er zeker van zijn dat alles wat je zegt tussen jullie blijft.

  Samen bekijken we op welke manier je klacht het beste afgehandeld kan worden.
  Uiteraard is ons gesprek vertrouwelijk en zonder jouw toestemming zullen wij geen verdere stappen ondernemen.

  Hoe neem je contact op?
  Je kunt ons mailen als je zelf te maken hebt met ongewenst gedrag of als je tijdens of na het sporten ontdekt dat iemand anders er onder lijdt. Wij maken dan indien nodig een afspraak voor een gesprek.

 • Chris Jansen

 • Christanne Derks