Wedstrijdverslag EVV 3 – VVZ 3

01 Oktober 2017, de dag waarop de senioren van VV Zwentibold zich zouden presenteren in het nieuwe tenue. Zo ook het derde elftal, welke deze week op bezoek ging bij EVV.

Na het passen van de tenues moesten alle ogen even wennen aan de nieuwe paarse kleur, maar de aandacht ging vooral uit naar de truikeuze van onze keeper. Aangezien de tenues voor de keepers nog even op zich laten wachten besloot Stefan zijn eigen fluorescerend roze trui aan te trekken, een kleurkeuze die waarschijnlijk alleen hij echt zal begrijpen.

Samen met het goede resultaat van vorige week, een heerlijk schijnend zonnetje en de nodige voorpret in de kleedkamer gingen de mannen het veld op. Yorick was weer terug van zijn avontuur op het tweede elftal en werd daarom beloond met een basisplek. Verder was Sander deze week aan de beurt om uit te helpen bij 2, dus de basis 11 van het derde zag er deze week iets anders uit.

Al snel werd duidelijk dat het deze week een andere wedstrijd ging worden ten opzichte van de overwinning van vorige week. Aan beide kanten werd er in het begin maar weinig gevaar gecreëerd voor de goals en was het voornamelijk een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde. Aan beide kanten liep de passing stroef en was het moeilijk om steeds die vrije man te vinden, het moest in deze fase van de wedstrijd dan ook van de inzet komen.

Gelukkig ontbrak het daar aan de zijde van Zwentibold absoluut niet aan en leken we iets beter in de wedstrijd te komen dan onze tegenstander. Via een klutsbal en met wat hulp van een speler van EVV kwam het eerste doelpunt voor VV Zwentibold op het scorebord. Lelijker worden de goals niet maar tellen doen we ze maar al te graag, het was 0‐1.

De wedstrijd kabbelde voort en kenmerkte zich door voortdurend rommelig voetbal van beide kanten. Langs de zijlijn begon het rumoer dan ook langzaam toe te nemen aangezien de massaal toegestroomde supporters niet het spel te zien kregen waarvoor ze gekomen waren.

Een lichtpuntje was dat het aan onze kant verdedigend sterk stond waardoor er voor de thuisploeg maar weinig te halen viel. Vooral het stevige, maar correcte, verdedigende werk van George zorgde ervoor dat de spits van EVV een vervelende ochtend had. “Ik kom hier dan ook niet voor het plezier van mijn directe tegenstander. Hoe harder hij moppert hoe beter mijn zondagochtend. En als hij daarbij vindt dat ik over de schreef ga….tsja dat is aan de scheids om te beoordelen, maar mij kom je niet zomaar even langs.” Aldus George.

Toch bleef die 0‐1 niet behouden tot de rust, miscommunicatie en geklungel in de tot dusver zo betrouwbare verdediging zorgde ervoor dat we onnodig een niet te missen kans weggaven aan EVV, dankbaar maakten ze dan ook de 1‐1. 1‐1 was tevens ook de ruststand, maar iedereen was het er wel over eens dat dit geen rede was tot paniek of verandering. Iets rustiger aan de bal worden en wat beter die vrije man zoeken zou ervoor moeten gaan zorgen dat we in de tweede helft die drie punten mee naar huis konden nemen. Een strategie die werd beklonken door een kop thee die mede dankzij ons vaste wok‐adres bij de seizoensopening naar een hoger niveau werd getild, waarvoor dank.

De tweede helft ging vervolgens verder waar beide ploegen in de eerste helft waren gebleven, het bleef slordig en echte grote kansen bleven in het begin uit. Helaas voor ons was het de thuisploeg die de vrije man wel wist te vinden waardoor de 2‐1 op het scorebord een feit werd. Voor de eerste keer dit seizoen keken we tegen een achterstand aan en het was dan ook afwachten hoe de ploeg hierop zou reageren.

Niet lang daarna kwam het antwoord al, het was Niek Salden die de 2‐2 aantekende met zijn specialiteit, “de frommelgoal”. Beide centrale verdedigers van EVV hadden ruzie met de bal en juist op het moment dat de keeper de helpende hand wilde bieden wist Niek half vallend nog net zijn voet tegen de bal te zetten en de keeper te passeren. De eerste goal ooit voor VV Zwentibold, eerste goal ooit voor VV Zwentibold in een competitiewedstrijd en nu ook de eerste goal ooit voor de
senioren van VV Zwentibold in het nieuwe tenue, een indrukwekkend rijtje!

Helaas volgde hier snel weer een antwoord vanuit EVV op en wisten ze, mede door een persoonlijke fout in onze verdediging, weer de leiding in de wedstrijd te pakken. In een uiterste poging deze treffer te voorkomen raakte George geblesseerd en moest hij het veld verlaten, een cruciaal kantelpunt van de wedstrijd zal later blijken.

Met een 3‐2 achterstand, het uitvallen van de tot dan toe als een blok beton spelende George en nog 20 minuten op de klok werd vanaf de zijkant besloten wat meer risico nemen. Door achterin 1 op 1 te gaan spelen en een mannetje door te schuiven richting de spitsen was het hopen de wedstrijd nog in ons voordeel te kunnen keren.

Zoals reeds te zien is aan de eindstand bleek het tegendeel waar. Het was EVV die juist profiteerde van deze omzetting en steeds een mannetje vrij voor de goal wist te krijgen. VV Zwentibold was de grip in de slotfase van het duel volledig kwijt en al snel liep de score op tot 6‐2. “Natuurlijk reken ik me dat zelf aan en neem ik hier ook volledig de verantwoordelijkheid voor. We zullen het gaan evalueren met de rest van de staf en hier lering uit gaan trekken. Maar goed, liever nu aan het begin van het seizoen dan op het moment dat er grote beslissingen vallen. Een dergelijke terugval mag echter nooit meer gebeuren!” Aldus een teleurgestelde maar strijdbaar klinkende coach.

Terugkijkend op de hele wedstrijd is 6‐2 verlies een geflatteerde uitslag en doet het geen recht aan het nihile krachtsverschil in het veld. Toch was het geen verloren zondagochtend want er valt uit deze pot veel te leren met betrekking tot de rest van het seizoen. Laten we dat dan ook vooral doen en die kennis gebruiken om dit verlies volgende week weer recht te zetten!

2017-10-02T16:08:36+00:00 2 oktober 2017 - 16:04|