Veteranen Zwentibold 2017-12-03T21:25:52+00:00

In het nieuwe seizoen 2017-2018 gaan de Limbricht Veteranen door onder de vlag van de nieuwe vereniging VV Zwentibold

In principe gaan we uit van aanvangstijdstip 17:00 voor alle veteranen-wedstrijden. Incidenteel wordt een ander tijdstip afgesproken met de tegenstander. In dat geval zal dit zsm. in het onderstaand overzicht worden bijgewerkt!

Veteranen

November: Gelukkige zege na spannende wedstrijd tegen HBC’09, gelijkspel tegen Lindenheuvel

Na vele UIT-wedstrijden mochten we op 11 november eindelijk weer eens aantreden voor een thuiswedstrijd en wel tegen HBC’09 uit Buchten. Het trainingsveld waarop we moesten spelen was nogal zompig dus er moesten een paar emmers zand aan te pas komen om met name de doelgebieden wat te fatsoeneren.  Maar oke er kon gespeeld worden. De avond tevoren waren Erik de Baere en Damien Minerva formeel als lid toegetreden tot de veteranen en beiden speelden een prima wedstrijd. Vooral Damien was ‘ontketend’ want al in de eerste helft haalde hij tweemaal van rand 16 meter verwoestend uit met een 2-0 tussenstand tot gevolg (en tweemaal ook gevolgd door een oerkreet 😉 . Helaas was de concentratie achterin na een paar wissels even wat minder waardoor de gasten tot 2-1 konden terugkomen. Na de rust kwam een weggekopte bal na een vrije trap van Mike voor de voeten van Marco en die aarzelde niet en schoot de 3-1 binnen. Normaliter moet je de wedstrijd over de streep trekken, maar daar dacht HBC toch heel anders over. Binnen een paar minuten had de ploeg de achterstand weggewerkt en het moet gezegd dat was op dat moment ook verdiend. Net toen we vreesden dat we ook nog een 4e treffer zouden tegenkrijgen plaatsen we een scherpe counter over veel schijven, van Martin naar Richard naar Sjaak naar Martin en uiteindelijk naar Mike die hard en laag uithaalde voor de winnende treffer, 4-3. Een spannende pot tegen een goede tegenstander die ook nog een hele poos bleef hangen voor de 3e helft….

Ook de week erna (18-nov) mochten we thuis en de omstandigheden waren identiek: zompig veld, druilerig weer. Deze keer zonder Henk als coach, maar Hans nam prima de honneurs waar. Damien moest afzeggen want die had na zijn twee goals last gekregen van een liesblessure, en ook Kilian moest afzeggen met dezelfde klachten…. Toch waren we weer met voldoende spelers en aangezien ook de paarse sokken eindelijk geleverd waren, werd er voor het eerst door de Veteranen aangetreden in de nieuwe VVZ clubkleuren! De wedstrijd begon goed want een rollertje van Sjaak werd dusdanig van richting veranderd dat ie onhoudbaar in de uiterste hoek rolde 1-0. Daarna waren er kleine mogelijkheden aan beide kanten, maar door twee keer matig verdedigen kwam Lindenheuvel tweemaal tot scoren zodat we met 1-2 de rust ingingen. Na de rust hetzelfde spelbeeld: speldeprikken aan beide kanten maar geen echt grote kansen afgezien van een schot voorlangs van Remko. Diezelfde Remko bracht halfweg de 2e helft wel Mike in stelling en die wachtte niet lang en haalde hard uit 2-2. Het leek daarbij te blijven en in de laatste minuut was er nog een enorme kans voor de gasten, maar Patrick redde geweldig en daarmee maakte hij zijn fout bij de 1-2 weer goed 😉  Een terechte uitslag 2-2

Eind-oktober: Gelijkspel in Spaubeek, onverwachte hoge zege in Linne!

Na een mindere reeks met vele gelijkspelen, moesten we uit naar Spaubeek, de tegenstander die we in augustus nog nipt verslagen hadden. We begonnen redelijk voortvarend en dat leidde ook al binnen 10 minuten tot de openingstreffer van Mike (0-1). Daarna waren er kansen om de voorsprong uit te breiden, maar ook Spaubeek was in de tegenstoot vaak dreigend, maar kon Bart aanvankelijk onheid voorkomen. Vlak voor de rust kwamen de gastheren toch op gelijke hoogte na een treffer op randje buitenspel. Na de rust was Spaubeek sterker dan daarvoor, maar ook wij kregen zij het spaarzaam mogelijkheden. Helaas moest Bart met rugklachten uitvallen, maar gelukkig nam Hans zonder aarzelen zijn plek in het doel in. Zo’n 5 minuten voor tijd leken we de zege naar ons toe te trekken toen een prima corner van Mike door Erik de B. overtuigend werd binnengekopt, 1-2. Helaas werden we in de laatste minuut genekt door een uitstekende vrije schop, waarbij gezegd moet worden dat we het ‘muurtje’ niet goed hadden opgesteld. Dus wederom geen zege….uitslag 2-2.

Een week later gingen we uit naar onze “Angstgegner” Linne, een team waartegen we in veelal het onderspit hadden gedolven, alleen in het seizoen ’15-’16 was het ons gelukt tweemaal nipt van hun te winnen. Vandaag waren we slechts met precies 11 spelers, dus we moesten hopen om blessurevrij te blijven. Al vrij snel werd duidelijk dat Linne geen sterk elftal op de been had gebracht en VV Zwentibold speelde rustig opbouwend en dat leidde ook al snel tot mogelijkheden. Halfweg de eerste helft scoorden resp. Hans en Sjaak, maar daarna werden verder kansen om zeep geholpen, ruststand 0-2. Na de rust zakte het spelpeil zienderogen en gingen we eigenlijk mee in de algehele malaise tot zo’n 10 minuten voor tijd. In heel korte tijd werden foutjes achterin bij Linne wel vakkundig afgestraft en door treffers van Daniel, Sjaak en Erik de B. (weer hij!) liepen we uit naar een onverwachte 0-5 zege! Zeer welkom na al die gelijke spelen 😉

Wisselvallig start van de najaarsreeks 2017…

We begonnen het laatste weekend van augustus net als een jaar eerder tegen Spaubeek: aanvankelijk weer op achterstand (0-2), maar we konden deze nog ombuigen in een 3-2 zege door doelpunten van Marco, Richard en Frank. Een week later gingen we uit naar Alfa Sport (voormalig Schinnen), daar speelden we een goede partij en kwamen door Daniel 2x en Hans op een 1-3 voorsprong, die we nog verder hadden kunnen uitbouwen. Dit gebeurde niet (mede door de vele wisselingen (16 spelers). Uiteindelijk trokken we een 2-3 zege over de streep. Thuis tegen Sweikhuizer Boys speelden we een zeer slechte wedstrijd, waarbij de gasten optimaal profiteerden van onze fouten en beroerde spel. Bij rust was de schade nog beperkt tot 1-2 (doelpunt Martin), maar na de rust liepen de gasten verder uit en kon alleen Erik de B. nog tegenscoren, eindstand 2-4. Bij lekker weertje speelden we halverwege september in Brunssum tegen de Leeuw aanvankelijk een prima partij, binnen twintig minuten met 0-2 voor, geen vuiltje aan de lucht. Maar de vele wisselingen (wederom 16 spelers) en het missen van kansen brak ons in de tweede helft op. Na de 1-2 kregen we dikke kansen op 1-3, maar die werden vakkundig gemist, waarna De Leeuw met een gelukje zelfs op 2-2 kwam. We zetten alles op alles om de wedstrijd naar ons toe te trekken en zowaar Erik de B. scoorde prachtig de 2-3 met nog 2 minuten op de klok. Helaas vond de thuisfluiter van de Leeuw het nodig de thuisclub een kadootje te geven in de vorm van een penalty, 3-3…… Op 23 september speelden we bij een lekker zonnetje thuis tegen Born. We startten dramatisch en in no time stond 0-2 op het bord. Voor de rust creeerden we ons slechts een uitgespeelde kans (!!) maar Richard’s kopbal na mooie voorzet van Erik vd P.  ging net naast. Vlak voor de rust kwam Born ook nog op 0-3. Geen leuke start voor onze nieuwkomer Kilian die wel alles gaf een daarmee verdienstelijk debuteerde. Na de rust zagen we een ander Zwentibold, er werd beter gecombineerd en vooral beter vrijgelopen, dit leidde tot enige kleine kansjes. Alleen Remko, die zijn rentree maakte na een jaar, kon met een mooi schot tegenscoren. Eindstand 1-3.

Programma en uitslagen veldwedstrijden najaar 2017

Datum Aanvangstijd Wedstrijd Uitslag
26-aug-17 17:00 VV Zwentibold Spaubeek 3-2
02-sep-17 17:00 Alfa Sport VV Zwentibold 2-3
09-sep-17 17:00 VV Zwentibold Sweijkhuizer Boys 2-4
16-sep-17 17:00 De Leeuw VV Zwentibold 3-3
23-sep-17 17:00 VV Zwentibold Born 1-3
30-sep-17 17:00 Susteren VV Zwentibold 0-0
07-okt-17 17:00 Bunde VV Zwentibold 1-1
14-okt-17 17:00 VV Zwentibold Heidebloem niet gespeeld
21-okt-17 17:00 Spaubeek VV Zwentibold 2-2
28-okt-17 17:00 vv Linne VV Zwentibold 0-5
04-nov-17 15:00 IVS VV Zwentibold
11-nov-17 17:00 VV Zwentibold HBC’09 4-3
18-nov-17 17:00 VV Zwentibold Lindenheuvel 2-2
25-nov-17 16:00 Schaesberg VV Zwentibold bij 2-1 gestaakt vanwege hagel en bliksem
02-dec-17 16:00 Oranje Blauw Posterholt VV Zwentibold 5-0
09-dec-17 17:00 VV Zwentibold Passart/VKC’09